Ny nettside? Disse 10 punktene må du få med deg før du starter

Snakk med rådgiver

Skrevet av Richard Møller
13. September 2022

Vurderer du og lage en ny nettside? Da burde du lese denne artikkelen som forteller deg om 10 gode tips på hvordan du kan lage en kjempe god nettside.

Vi har snakket med over 100 bedrifter som har laget eller bestilt sin egen nettside. Her har vi spurt dem viktige spørsmål som kunne spart dem for både penger og tid i etterkant.

I denne artikkelen skal vi vise deg 10 punkter du kan følge for og lage en ny nettside som vil konvertere til nye kunder.

Hvorfor trenger jeg en ny nettside?

Det er flere grunner til og få seg en nettside. Hovedgrunnen er at du ønsker og være synlig i en digital verden. Se for deg at nettsiden din er et slags visittkort, du vil at folk besøker den for og få et inntrykk av hvem du er og hva du tilbyr.

Hvor mer profesjonell og moderne du kan lage nettsiden, hvor bedre vil dette være for deg i lengden. Dette kan være med og øke CTR (Click Through Rate) og faktorer som On-Page-Time som gir deg innblikk i hvor lenge dine besøkende blir på nettsiden.

La oss ikke gå for fort frem! La oss stille oss spørsmålet "Hvorfor skal jeg ha en ny nettside?" Og jo, grunnen til dette er fordi du ønsker og være synlig på nett. Hvis du ønsker flere kunder, hvis du ønsker og bygge merkevare er det særdeles viktig og være synlig på internett og søkemotorer.

Hvorfor burde jeg lese denne artikkelen når jeg kan bare lage en nettside?

Godt spørsmål! Det er mange feller og falle i når du skal lage en ny nettside. Har du tenkt på design, hosting, domene, SEO og markedsføring av nettsiden? Ikke alle gjør det.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om 10 punkter som kan hjelpe deg når du skal lage en ny nettside.

1. Hva er målet med en ny nettside?

Før du setter i gang og lager en ny nettside må du finne ut hva målet med den nye siden er. Ønsker du og lage en nettside i et nytt CMS system som f.eks Webflow, Wordpress eller Squarespace?

Mange lager en ny nettside når de skal lage et nytt prosjekt eller endre konseptet sitt helt. Det er ikke alltid nødvendig og lage en ny nettside dersom du bare er misfornøyd med designet, da kan man heller re-designe nettsiden sin.

En ting alle har til felles når de lager en ny nettside er at de ønsker en flott hjemmeside som gjør livet enklere for dem som besøker den. Du ønsker selvsagt flest mulig konverteringer på nettsiden din, og for at det skal bli en realitet må nettsiden være enkel å navigere, samtidig som den laster inn lynraskt.

2. Hva er budsjettet for den nye nettsiden?

Ikke alle i Norge kan bruke flere hundretusener på en nettside, de fleste ønsker seg en nettside som ser kjempe lekker ut, men de ønsker og bruke minst mulig på den.

Dessverre må man være realistisk, dersom du skal få et byrå til og lage en lekker nettside må du regne med og betale for arbeidet. Du kan som oftest komme deg unna mye billigere dersom du lærer deg webdesign selv.

Og lære seg webdesign tar lengre tid, men det er investering som er verdt tiden din over det lengre løpet. De fleste begynner på Wordpress og Webflow når de vil utforske webdesign på egenhånd.

Det er greit og finne ut hva budsjettet ditt er før du begynner. Dersom du ønsker hjelp fra et byrå og har en budsjettramme på 250 000 kroner vet både du og byrået hvilken rammer de skal jobbe innenfor.

Dersom man er ute etter et fantastisk produkt krever det gjerne tid, enten om det er fra deg som skal lage en ny nettside, eller et byrå som gjør jobben for deg. Planlegg budsjettet ditt deretter!

3. Hvilken struktur og innhold trenger jeg på min nye side?

Før du begynner kan det være greit og ha en idé over hvor mange undersider og kategorier nettsiden din trenger. Ønsker du og skrive innholdet selv eller skal du leie inn en tekstforfatter?

Nettsider som som skal ha mange undersider (20+) kommer vanligvis i en høyere prisklasse en nettsider som har under 5 undersider.

Hvis du skal bygge en enkel landingside vil det koste deg langt mindre også, men som du sikkert forstår så koster større nettsider med flere undersider mye mer en mindre nettsider.

Hvordan skal jeg strukturere den nye nettsiden?

Mange strukturerer nettsiden sin på denne måten:

1) Hjem "Forsiden"
2) Om oss "Praktisk informasjon om deg"
3) Hva vi tilbyr "Informasjon om produktet eller tjenesten"
4) Kontakt "Kontaktinformasjon"
5) Annet "Ekstra info eller bilder/video som kan legges ved"

Det du ser over er en veldig enkel måte og strukturere en nettside på. Dette fungerer godt for mindre nettsider. Dersom du skal lage en større nettside med flere kategorier må være underkategori være koblet til den relevante kategorien. Dette kalles "Silos" i SEO-verden.

4. Hvem skal utvikle den nye nettsiden?

Dette er et viktig punkt, hvem skal lage den nye nettsiden du drømmer om? Dersom du ikke har erfaring i feltet og forstår at tiden er brukt bedre på andre ting burde du leie inn et byrå som kan håndtere utvikling av den nye nettsiden.

Dersom du har litt erfaring fra Wordpress, Squarespace eller Webflow kan man gjøre dette selv. Når du lager en ny nettside selv vil dette koste deg mye mindre, men du betaler med tiden din ( Du må regne med og bruke minimum 2 uker på en nettside dersom det er din første gang )

Vi anbefaler og bruke et mediebyrå til utvikling av din nettside:

Når du velger et mediebyrå så er det eksperter som gjør arbeidet for deg. Du får den nettsiden du drømmer om, og du slipper hodebryet.

Når du velger et mediebyrå er slipper du og tenke på ting som:

 • Domene, drift og hosting av den nye nettsiden
 • Synlighet på søkemotorer ( SEO )
 • Sikkerheten knyttet til nettsiden
 • Farger, typografi og design
 • Hvilken undersider og kategorier nettsiden skal ha

Det er flere punkter som kan bli tatt med her, men da blir det fryktelig langt. Når du velger et mediebyrå forsvinner bekymringene dine og du kan lene deg tilbake og se eksperter lage en nettside som virker gir resultater.

5. Hvem er ansvarlig for nettsiden?

Dersom du lager nettsiden selv er det du som er ansvarlig for drift, sikkerhet og oppdatering av nettsiden. Hvis du vet at dette har du egentlig ikke tid til, burde du leie inn et byrå som håndtere denne jobben for deg.

Noen bedrifter har egne utviklere og designere som jobber in-house - Dette resulterer vanligvis i at denne avdelingen står for drift og vedlikehold av nettsiden for selve bedriften, men dette krever resurser i form av flere ansatte.

Hvis man driver et selskap med 1 til 4 ansatte og ikke kan bruke verken tid eller resurser på drift og vedlikehold av en nettside burde man leie inn et byrå.

Når du leier inn et byrå får du dette med:

 • Drift og vedlikehold av nettsiden
 • Oppdatering av nettsiden
 • Backup av nettsiden
 • Hjelp og kundeservice når du har behov

6. Hvordan vil du lage den nye nettsiden?

Når du skal lage en ny nettside må du finne ut hvilket nettside program du ønsker og bruke. Noen program er enklere en andre, men tilbyr nødvendigvis ikke alle funksjonene du er ute etter.

Dette er de mest populære nettside byggere:

Webflow tilbyr deg en helt ny måte og utvikle nettsider på. Dette er kanskje ikke for de som er nybegynnere, men du kommer fort i svingen av tjenesten deres med litt prøving og feiling. Prismessig er Webflow dyrere en andre tjenester, men vi kan på det sterkeste si at dette er verdt hver eneste krone.

Over 455 millioner nettsider er laget på Wordpress. Wordpress er desidert den med brukte platformen når det kommer til og bygge nettsider. Prismessig er det rimelig og WordPress tilbyr deg et hav av plugins og themes du kan bruke for og kickstarte nettside reisen din.

Skal du lage en nettbutikk er det Shopify vi anbefaler. Et enkelt system for nybegynnere som gjør netthandel veldig enkelt og forstå. Hvis du skal lage en nettbutikk anbefaler vi at du begynner med Shopify.

7. Søkemotoroptimalisering for nye nettsider

Søkemotoroptimalisering for nye nettsider tar lengre tid en for nettsider som har etablert seg et godt rykte blant søkemotorer. SEO er også en investering man gjør som gir god avkastning over tid.

Hvis du skal selge blomster og bor i Bærum, vil du gjerne at når noen Googler "blomster bærum" at nettsiden din er på toppen av søkemotoren.

Dette er en kunst i seg selv og krever arbeid. SEO består av forskjellige punkter som sammen løfter nettsiden høyere på søkemotorer.

Les mer om Søkemotoroptimalisering.

8. Hvordan skille seg ut fra andre konkurrenter?

Når du skal lage en ny nettside kan du skille deg ut på flere måter:

 • Fantastisk innhold
 • Design som imponererer
 • Rangere høyere en konkurrenter på søkemotorer
 • En kombinasjon av alt over

Det viktigste er og tilby en tjeneste som folk setter pris på, og gjerne gjøre dette bedre en dine konkurrenter. Dersom du virkelig vil skille seg ut fra andre nettsider er det viktig med flere faktorer, design, innhold og rangering på søkemotorer er alle vesentlig viktig her.

9. Gjør nettsiden mobilvennlig

Mobilrespons er avgjørende for at et nettsted skal være effektivt. Norske voksne bruker mer enn tre timer på telefonen hver eneste dag, dette betyr at nettsiden din må være mobilvennlig for at du skal få de resultatene du er ute etter.

Søkemotorer som Google gir deg også ros dersom nettsiden din er mobilvennlig. Nettsiden din burde være responsivt på alle flater, PC, nettbrett og mobil for god brukeropplevelse.

10. Det må være enkelt og navigere på nettsiden

Dagligleder i Medienor AS, Josef Eines, anbefaler å begrense toppnivånavigasjonsmenyen til fem tydelig merkede faner, med relaterte sider organisert under dem. Du bør også tilby en tydelig måte å komme tilbake til hjemmesiden uansett hvor leserne dine lander.

Ofte blir nettsiden din funnet på søkemotorer, og det er ikke alltid hjemmesiden de finner. Derfor må det være en enkel måte og navigere seg tilbake til forsiden.

Burde jeg inkludere søkefunksjon på nettsiden? Dersom du har en større nettside med mange artikler er dette og anbefale, dette gjør brukeropplevelsen bedre for dine besøkende.

Test vår priskalkulator!

Dette tar under 30 sekunder

Få et estimat
Test vår priskalkulator!

Velg type nettside

Type nettside
1 / 6
Vi trenger litt info!

Hvor kan vi sende deg pristilbudet?

Hva heter du?
Hva er tlf nummeret ditt?
Legg med link til nettsiden din ( Hvis du har )
Kontaktinformasjon
2 / 6
Har du innhold klart?

Har du innhold klart til nettsiden?

Innhold
3 / 6
Har du bilder og illustrasjoner?

Har du bilde eller illustrasjoner klart som skal brukes på den nye nettsiden?

4 / 6
Bilder og illustrasjoner
Hvor mange undersider?

Vet du sånn ca hvor mange undersider nettsiden din har behov for?

Undersider
5 / 6
Bekreft pristilbud

Takk for at du tok deg tid til og fullføre skjema. Vennligst legg igjen e-post adressen din under så vil du bli kontaktet i løpet av 24 timer.

Bekreftelse
6 / 6
Hvor vil du ha tilsendt estimatet?
Thanks! I have received your form submission, I'll get back to you shortly!
Oops! Something went wrong while submitting the form

La oss diskutere ditt prosjekt

Snakk med en rådgiver

Bygget i Webflow

Forsiden

Caser

Tjenester

Om oss

Nyheter

Partnere

Lukk