Hva koster det å lage en nettbutikk?

Vurderer å opprette en nettbutikk? Les vår sammenligning av de tre mest populære CMS-alternativene - Shopify, Magento og WooCommerce. Finn ut kostnader, funksjoner og hvilket alternativ som passer best for deg - enten du er en nybegynner eller en ekspert.

Å opprette en nettbutikk er en effektiv måte å utvide virksomheten på og nå ut til et større publikum. Men når du vurderer å lage en nettbutikk, er det viktig å vurdere kostnadene og de tilgjengelige alternativene. De tre mest populære alternativene for å opprette en nettbutikk er Shopify, Magento og WooCommerce.

Kostnader for å lage en nettbutikk:

Prisen på å lage en nettbutikk kan variere avhengig av valget av CMS (Content Management System), hosting, design og utviklingskostnader.

Shopify er et skybasert verktøy, og deres priser starter fra 260 kr per måned for grunnleggende funksjoner. Prisene øker til 800 kr per måned for avanserte funksjoner, og 3 000 kr per måned for bedriftsfunksjoner.

Magento er en open-source CMS-løsning og kan lastes ned og installeres gratis. Men kostnadene vil øke på grunn av hosting, design og utvikling. Magento har også en betalt versjon kalt Magento Commerce, som starter fra 20 000 kroner per måned.

WooCommerce er en gratis plugin for WordPress, men kostnadene øker også på grunn av hosting, design og utviklingskostnader. Vanligvis betaler man også for og implementere ulike WooCommerce plugins og funksjoner

Hvilket CMS for nettbutikk passer best for nybegynnere?

Shopify er en skybasert plattform og kan være det beste alternativet for nybegynnere. Plattformen er brukervennlig og krever ingen teknisk kunnskap eller erfaring for å komme i gang. Shopify tilbyr også en gratis prøveperiode på 14 dager for å teste plattformen før du bestemmer deg for å kjøpe en pakke.

Hvilket CMS for nettbutikk passer best for eksperter?

Magento kan være det beste alternativet for eksperter og utviklere. Magento er en open-source plattform som gir full kontroll over koden og gir fleksibilitet til å tilpasse og integrere med andre systemer. Magento har også mange funksjoner som er nyttige for store bedrifter, inkludert flerspråklige støtte, flere valutaer, tilpasning av prising og flere butikker.

Her er noen ting du burde vite om drift av nettbutikker

  1. Betalingsformidler som Stripe vil ta 2.0% av hver transaksjon
  2. Du kan drive nettbutikk uten eget varelager (Også kjent som dropshipping)
  3. I Norge er det 14 dagers åpnet kjøp (Det betyr at kunden kan kreve og heve kjøpet i løpet av 14 dager)

Sammenligning av Shopify, Magento og WooCommerce:

Shopify:

Shopify er en skybasert plattform som er enkel å bruke og krever ingen teknisk kunnskap. Shopify har også en stor markedsplass for temaer og plugins, som gjør det enkelt å tilpasse butikken din. Shopify tilbyr også et integrert betalingssystem som gjør det enkelt å behandle betalinger og håndtere bestillinger.

Magento:

Magento er en open-source plattform som gir full kontroll over koden og gir fleksibilitet til å tilpasse og integrere med andre systemer. Magento har mange funksjoner som er nyttige for store bedrifter, inkludert flerspråklige støtte, flere valutaer, tilpasning av prising og flere butikker. Magento har også en stor brukerbase og et stort utviklerfellesskap som kan gi støtte og ressurser

WooCommerce:

WooCommerce er en gratis plugin for WordPress som gir deg muligheten til å konvertere din eksisterende WordPress-nettsted til en nettbutikk. WooCommerce gir deg også muligheten til å tilpasse butikken din, legge til flere funksjoner og integrere med andre WordPress-plugins. WooCommerce er enkelt å bruke, men kan kreve litt teknisk kunnskap og erfaring for å utnytte alle funksjonene fullt ut.

Hvilket valg du bør ta, avhenger av dine behov og budsjett. Shopify kan være det beste alternativet for små bedrifter som ønsker en enkel og brukervennlig plattform, mens Magento kan være det beste alternativet for større bedrifter som ønsker full kontroll over sin nettbutikk. WooCommerce er et flott alternativ for de som allerede har et WordPress-nettsted og ønsker å legge til en nettbutikk.

Hvem passer deg som nettopp har startet?

Blant de tre CMS-systemene - Shopify, Magento og WooCommerce, er Shopify kjent for å tilby en av de beste programvarene for å spore bestillinger og administrere butikken din.

Shopify gir en brukervennlig og intuitiv ordreadministrasjonsprogramvare som gir deg muligheten til å spore alle bestillinger fra ett sted. Programvaren gir deg en fullstendig oversikt over ordrestatus, leveringsinformasjon, kundekontaktinformasjon og betalingsinformasjon. Du kan også generere rapporter for å spore salgsdata og identifisere trendene i salget.

Bilde viser kontrollpanelet du får hos Shopify

Shopify lar deg også sende e-postvarsler til kunder for å holde dem oppdatert på statusen til bestillingene sine, noe som bidrar til å øke kundetilfredsheten og bygge tillit til din nettbutikk.

I tillegg til dette tilbyr Shopify også en rekke tredjepartsappene som er integrert med plattformen for å øke funksjonaliteten og utvide butikkens funksjonalitet. Disse appene gir mulighet for flere funksjoner som markedsføringsverktøy, lagerstyring, kundeservice, og mye mer.

Så hvis du er på utkikk etter en CMS-plattform som gir deg den beste programvaren for å spore bestillinger og administrere butikken din, bør du velge Shopify.

Josef Eines

Josef@medienor.no

+47 488 89 738

Webutvikling

Søkemotoroptimalisering

Markedsføring

Forsiden

Caser

Tjenester

Om oss

Nyheter

Partnere

Lukk

La oss diskutere ditt prosjekt

Snakk med en rådgiver

Bygget i Webflow